Přeskočit na obsah

Poutač baru Pod schodama

  • od

Bar Pod schodama v centru Kutné Hory na sebe nutně pořeboval upoutat pozornost. Místní ho znají. Cílovou skupinu, která bar doposud vcelku úspěšně přehlížela, tvořily především davy čekých i zahraničních turistů. Ty denně proudí bez povšimnutí kolem, poháněny touhou navštívit všechny památky Hor Kutných. Města, jenž se svého času předhánělo s Prahou co do významosti a zámožnosti. A dnes je zde vskutku co objevovat, každý asi znáte přinejmenším chrám svaté Barbory, jenž je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Kutná Hora je pro turisty obrovským lákadlem a svým návštěvníkům nabídne opravdu velké turistické vyžití.

Ale přece i turista si musí najít během své honby za fotografiemi chvilku k odpočinku a občerstvení v místním lokále. Mým úkolem tedy bylo graficky zpracovat dostatečně výrazný dvojjazyčný poutač, který by turisty do baru nahnal.

Bar Pod schodama má jinak všechny předpoklady turisticky úspěšného pohostinství – je strategicky umístěn v centru města, v areálu Vlaškého dvora, kde sídlí mimojiné radnice, městská galerie, turistické infocentrum a průvodcovská služba. Bar navíc nabízí posezení na zahrádce s pěkným výhledem nebo v chladném interiéru kamenného sklepení pod schodama, který je obzvláště v letních měsících více než příjemný. I nápoje jsou za lidové ceny, je tedy až k nevíře, že sem turista málokdy zavítá.Poutač je formátu 0,5×1 metr. Je situován v černém rámu o šíři 5 centimetrů. V kompozici dominuje logo, které zabírá celé horní dimidium celkové plochy a při své velikosti může vytvářet asociaci mozaiky. V dolní polovině celek opticky vyvažuje tučný řez bezpatkových verzálek, nesoucí doplňující údaje – otevírací dobu v češtině a angličtině, pod ní kontaktní údaje s adresou, telefoním číslem a facebookovým profilem baru. Barevnost v kombinaci kontrastní bílé, doplněné o červenou, umístěné na základní černé ploše, přímo vychází z barevného schématu značky, jenž je taktéž mým dílem.